Loading...
Figo de Muze wint in Oslo

Nieuws

Figo de Muze wint in Oslo

CSI5* Oslo

De eerste wereldbekermanche van het seizoen vond plaats in het Noorse Oslo. Golden Hawk (ex-Figo de Muze, v. Vigo d’Arsouilles) liet er van zich horen door met Shane Breen meteen een 1.50m rubriek op zijn naam te schrijven.

Franse GP’s

Heel wat fijne prestaties ook in diverse Franse grote prijzen. In Nevers won Cyril Bouvard de GP2* met Victoria d’Argent (v. Nabab de Rêve). Elize (v. Bamako de Muze) en Aymeric de Ponnat werden dan weer achtste in de GP van Le Mans.

Moorsele

Ook in Moorsele was het een nakomeling van Nabab de Rêve die de zege in de GP op zijn naam kon schrijven. Konak werd gereden door Gilles Thomas. Dit duo won afgelopen weekend ook nog een proef 1.45m in Moorsele. Die laatste rubriek leverde trouwens ook nog een vierde plaats op voor Rik Heemeryck met Tum Play du Jouas (v. Querlybet Hero) en een zevende plaats voor Paul Lescaillat met Jabab des Valces (v. Nabab de Rêve).

Nog in Moorsele imponeerde Mika vd Wellington (v. Bamako de Muze) bij de vijf- en zesjarigen met Elisa Strubbe, net als Guillaume Foutrier met Elvira de Bornival Z (v. Elvis Ter Putte). Bij de zevenjarigen waren het net als de voorbije weken Gilles Murigneux en Freud del Cabanon (v. Filou de Muze) die zich lieten opmerken. Ook Bertram Allen en de goedgekeurde hengst Guinness (v. Nabab de Rêve) klasseerden zich meerdere keren.

Opglabbeek

Het Sentower Park was opnieuw het speelterrein van Bernardo Alves en onze hengst El Torreo de Muze (v. Taran de la Pomme). Ditmaal werden ze zesde in de GP. Kaiser van het Lambroeck (v. Nabab de Rêve) en Cassio Rivetti eindigden dan weer tweede in een proef 1.35m. Bij de jonge paarden noteerden we een glansprestatie van Yuri Mansur en Lou Lou VLS (v. Elvis Ter Putte) met drie dagen op rij een top-vijf klassering en winst in de finale bij de zevenjarigen.

Zuid-Europa

In het Spaanse Oliva-Valencia eindigde de Fransman Philippe Leoni vierde in het 1.40m met Collinus (v. Nabab de Rêve). Het concours in Vilamoura leverde een overwinning op voor Lisa Cubitt en Encore (v. Nabab de Rêve), eveneens op 1.40m. Townhead Imagine de Muze (v. Nabab de Rêve) en James Wilson voegden dan weer een vierde plaats over 1.45m toe aan hun palmares.

Uitsmijter

In het Litouwse Siauliai tot slot, was er een wereldbekermanche op tweesterrenniveau. De Roemeen Andrea Herck reed de pas achtjarige Kalvarie van de Zelm (v. Nabab de Rêve) hier naar de negende stek.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top