Mosito steelt de show op het BK

Nieuws

Mosito steelt de show op het BK

Wat een prestatie van de eerste jaargang van Mosito van het Hellehof op het Belgisch Kampioenschap voor Jonge Springpaarden. In de finale voor vijfjarigen waren liefst 9 van de 67 gekwalificeerde paarden, een rechtstreekse nakomeling Mosito. Goed voor een aandeel van bijna 14%, of bijna 1 op 7. Het beste resultaat kwam uiteindelijk op naam van Katrijn Van Hoecke. Zij reed Morice F Z (mv. Bamako de Muze) naar een elfde plek. De andere Mosito’s die de finale haalden, zijn Quartz de Muze (Koen Verdegem), Quinta van ’t Klavertje Vier (Frederik Wuytack), Qarvaljo D’ Or (Ruben De Grave), Quebec van de Rozenberg (Raf Kooremans), Qosito van de Koekoek (Kurt De Clercq), Qnokke de Muze (Dieter Laheyne), Qualithina van ’t Ruytershof (Ben De Craene) en Quolonko van het Weidse Hof (Kurt De Clercq).

Nog in de finale voor vijfjarigen, zagen we drie nazaten van Elvis Ter Putte (Quiero onder Janne Devriendt, Elégance Bleue VDM onder Katrijn Van Hoecke en Queen B van ’t Paradijs onder Astrid Rooms), twee nazaten van By Cera d’Ick (Que Sera JW van de Moerhoeve onder Frederik Wuytack en Queen Cera STB-DDB onder Dries De Bock), Taran de la Pomme (Qwantreau onder Frederik Wuytack en Thor Ter Wilgen onder Emma Rooms), Le Blue Diamond van ‘t Ruytershof (Liberté La Cita Z onder Bart Hermans en Quirine van ’t Vennehof onder Anton Willemsen) en Nabab de Rêve (Quickly de Rêve onder Chaouki Rijnders en Nobel van de Vrombautshoeve Z onder Peter Boelens) en een nazaat van El Torreo de Muze (Quinta Dwerse Hagen onder Lauranne Spits), Denzel van ‘t Meulenhof (Quintero van de Kruishoeve onder Wouter Lamsens) en Bamako de Muze (Quaresma van ’t Paradijs onder Astrid Rooms).

Vierjarigen

Ook bij de vierjarigen deed de nafok van onze hengsten het goed. Katrijn Van Hoecke en Baron – RR Z (v. Bamako de Muze) mogen zich zelfs Belgisch kampioen noemen. Bamako had overigens nog een finale-ijzer in het vuur met Babilu F Z (Katrijn Van Hoecke). Verder was er ook een finaleplaats voor ons fokproduct Reborn de Muze (v. Malito de Rêve, Katrijn Van Hoecke) en voor Ridge Blue G (v. Le Blue Diamond van ’t Ruytershof, Jelle Geysen).

Zesjarigen

Piaf Horta (v. Gemini xx) sprong naar het zilver op het BK voor zesjarigen onder Arnaud Gaublomme. Eveneens een dubbele nulronde in de finale en een uiteindelijke zesde plaats was er voor Raf Kooremans en Karmijn ES (v. Vigo d’Arsouilles). Verder in de finale zagen we I’m So Fancy VDM Z (v. I’m Special de Muze, Katrijn Van Hoecke), Primavera v/d Dennehoeve (v. Fantomas de Muze, Annelies Bastenie), Perle-Fin 55 (v. Denzel van ’t Meulenhof, Pieter Van den Bergh) en Pecorino de la Linière (v. Bamako de Muze, Clement Fortin).

Allen van harte gefeliciteerd!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top