Loading...
Topstammerrie Qerly Chin overleden

News

Topstammerrie Qerly Chin overleden
 De topmerrie Qerly Chin is overleden op 22-jarige leeftijd  bij Haras des M in Frankrijk. De dochter van Chin Chin stond aan de wieg van veel goede springpaarden.

De BWP-merrie Qerly Chin werd opgeleid door Christel Lenssens en werd later overgenomen door Johan Lenssens en Stephan Van De Walle. Nadien liep ze internationaal op het hoogste niveau onder de Zwitser Christophe Barbeau. Na haar springcarrière genoot ze van haar pensioen op Haras des M. Mede door middel van embryo transplantatie kreeg de merrie verschillende goed springende nakomelingen en heeft de fokkerij van Joris De Brabander op de kaart gezet. Zo liepen Narcotique II de Muze (V: Darco), Narcotique IV de Muze (V: Quidam de Revel), Exquis Walnut de Muze (V: Nabab de Reve), Werly Chin de Muze (V: Nabab), Walloon de Muze (V: Nabab) & Merveille de Muze (V: Nabab) allemaal op Grand Prix niveau.

Qerly Chin is ook grootmoeder van onder andere  Farfelu de la Pomme, Sea Coast Ferly, Querlybet Hero, Falaise de Muze, Excellentia de Muze en ook van I'm Special de Muze.

Subscribe to our Newsletter

Always stay informed of our latest news


Back to top