Championnat d'Europe Mannheim 15-19/8/2007

Nouvelles

Championnat d'Europe Mannheim 15-19/8/2007
Belgische ruiters gaan op EK op zoek naar olympisch ticket

Voor de Belgische jumpingploeg staat er de komende dagen veel op het spel in het Duitse Mannheim op het tweejaarlijkse Europees kampioenschap. Het EK is de laatste opstap naar een olympisch ticket. Een eerste poging vorig jaar op het wereldkampioenschap te Aken mislukte nipt. In de 'herkansing op het EK' moeten onze springduivels in de top 3 eindigen van de niet-gekwalificeerde landen. Dat betekent dat België achter Nederland, Zwitserland, Duitsland en Oekraïne mag finishen, maar wel in de clinch moet met Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland en Zweden.

De Belgen brengen alvast een sterke ploeg in lijn, een mengeling van ervaring (Jos Lansink & Philippe Lejeune) en jeugd (McEntee-Melchior). Philippe Lejeune treedt aan met de goedgekeurde dekhengst VIGO D'ARSOUILLES. Zij waren alvast het best scorende Belgische koppel in de Super League manches.

Het EK begint woensdag met een jachtparcours waarbij snelheid even belangrijk is als foutloos blijven. Springfouten worden immers omgerekend in strafseconden. De eerste proef van het EK is ontegensprekelijk de moeilijkste voor de Belgen. Donderdag volgt de eerste ronde van de landenwedstrijd. De tien beste landen komen vrijdag terug voor de tweede ronde, waarna de teammedailles worden uitgereikt. Voor de individuele medailles rijden de 25 beste ruiters zondag nog twee manches.
Voor de Belgen mag Philippe Lejeune met Vigo d'Arsouilles de spits afbijten. Lejeune start als dertiende. Judy-Ann Melchior (Grande Dame Z) start als tweede Belg op rang 33, gevolgd door Patrick Mc Entee (Sherry Mury Marais Z) en Jos Lansink met Cumano.

foto : Philippe Lejeune en Vigo d'Arsouilles

Inscrivez-vous à notre newsletter

Restez informé toujours de nos dernières nouvelles


Back to top