Finale Championnat de Belgique Jeunes Chevaux à Ge...

Nouvelles

Finale Championnat de Belgique Jeunes Chevaux à Gesves
Geen medailles, maar toch knappe ereplaatsen voor de jonge paarden van Stal de Muze in de finale van het BK te Gesves.

Dit jaar waren er geen medailles weg gelegd voor de jonge paarden van Stal de Muze in de finale van het BK te Gesves.

Bij de 4-jarige paarden plaatsten Karline De Brabander - Taran de la Pomme (Tolano van 't Riethof x Ta Belle van Sombeke) & Samuel De Pauw - Daytona de Muze (Cento x Walloon de Muze) zich voor de finale. Taran de la Pomme geraakte geblesseerd en hierdoor kon Karline jammer genoeg niet deelnemen aan de finale. Samuel De Pauw & Daytona de Muze legden een mooi foutloos parcours af en plaatsten zich als één van de 14 combinaties voor de barrage.De jonge Samuel bezweek onder de stress maar eindigde uiteindelijk toch op een mooie 14e plaats. In deze reeks bekroonden 7 combinaties zich met de titel 'ELITE 2007'. Op een gedeelde 15e plaats vinden we ook DARUP (Up Chiqui x Narcotique de Muze II) van fokker/eigenaar Walter Duerinck.

Zondag was het dan de beurt aan de 5-jarige paarden. Hier waren alle ogen gericht op Kurt De Clercq met de enorm springende merrie Candy (V : Nabab de Reve) die zich als één van de 15 combinaties plaatsten voor de barrage. Hier moesten ze al als 2e van start gaan en kregen één fout op de 1e hindernis wat uiteindelijk resulteerde in een knappe 10e plaats. De titel ging naar Yves Vanderhasselt met Cassander van het Bremhof. Op de 25e plaats vinden we ook nog Laurent Thirion met Cerise de Muze (Kannan x Wabelle de Muze).

Voor de 6-jarige paarden had pistebouwer Eugène Mathy een zwaar en moeilijk parcours gebouwd en kwamen er slechts 7 combinaties foutloos door. Onder hen ook Evert van Mele met de knap springende merrie Boyante de Muze (Kashmir van t Schuttershof x Narcotique de Muze II). In de barrage kregen ze 2 springfouten en dit leverde hen een mooie 7e plaats op. Een zeer knappe prestatie voor deze toch nog onervaren combinatie! Mooi om te weten is dat de moeder van Boyante, Narcotique de Muze II, kampioen van België werd als 6-jarige. Kurt De Clercq & Bamako de Muze (Darco x Fragance de Chalus) eindigden op een 30e plaats in de finale van het BK 6-jarige paarden 2007.


foto : Evert Van Mele & Boyante de Muze - 7e in het KVB 6-jarige paarden

Inscrivez-vous à notre newsletter

Restez informé toujours de nos dernières nouvelles


Back to top