Nationale presentatiedagen Moerzeke

Nouvelles

Nationale presentatiedagen Moerzeke
Dit weekend stonden de nationale presentatiedagen te Moerzeke op het programma. Imagine de Muze, dochter van Nabab de Reve, werd verkozen tot kampioen bij de 2-jarige paarden.

Dit weekend stonden de nationale presentatiedagen op het programma en voor het eerst stonden deze open voor paarden uit de drie Belgische stamboeken en mochten ook deelnemers van buiten de provincie inschrijven.

Op zaterdagnamiddag was het de beurt aan de 3-jarige paarden. Bij de 1e reeks vrouwelijke 3-jarigen eindigde Kelly Fioole met Honnete de Muze op een 1e plaats ex-aequo, maar aangezien de punten van het springen doorslaggevend waren, eindige ze uiteindelijk 2e en mocht zij jammer genoeg niet doorgaan voor de verkiezing van 3-jarige van de dag.

Bij de 2e reeks vrouwelijke 3-jarige paarden ging de overwinning naar Heroine de Muze (Tinka's Boy x Excellentia de Muze). Zij mocht wel meedoen voor de titel van de paard van de dag maar viel uiteindelijk net buiten de top 3.

Bij de mannelijke 3-jarige paarden eindigde Habab de Muze (Nabab de Reve x Teekitiezzie de Muze) van Valentijn De Bock en Bart Van Poucke op een 1e plaats ex-aequo, maar aangezien ook hier weer de punten van het springen doorslaggevend waren, eindigden ze uiteindelijk 2e en konden ze niet meedingen voor de titel 'kampioen van de dag'

Op zondag was het dan de beurt aan de 2-jarige paarden. Bij de eerste reeks vrouwelijke 2-jarigen eindigde Ischgl de Muze (V: Nabab de Reve) van Kelly Fioole en Stal de Muze op een 2e plaats.

Bij de vrouwelijke 2-jarigen reeks C ging de overwinning naar Imagine de Muze van Kelly Fioole en Stal de Muze. Imagine is een dochter van Nabab de Reve en de Chin Chin merrie Quilina van 't Plutoniahof. Zij is de volle zus van Wiluna de Muze die met succes in de sport werd uitgebracht door de Amerikaanse ruiter Jimmy Torano. In deze reeks eindigde Incroyable de Muze, dochter van (opnieuw) Nabab de Reve en Excellentia de Muze, op een 3e plaats. Eigenaar is het duo Valentijn De Bock & Bart Van Poucke.

Als afsluiter op zondagavond werd de Nabab de Reve dochter Imagine de Muze verkozen tot kampioen van de dag bij de 2-jarigen.


Foto : Nabab de Reve, vader van Imagine de Muze

Inscrivez-vous à notre newsletter

Restez informé toujours de nos dernières nouvelles


Back to top