CSIO5* GIJON

Nouvelles

CSIO5* GIJON
Belgische equipe wint landenprijs in Gijon en promoveert naar de Meydan FEI Super League.

Philippe Guerdat was bijzonder tevreden over de prestaties van de Belgische springruiters die hij sinds het begin van dit jaar onder zijn hoede heeft. De Belgische ploeg met Judy-Ann Melchior, Dirk Demeersman, Pieter Devos en Philippe Lejeune won immers de laatste landenwedstrijd van het seizoen uit de promotional league in het Spaanse Gijon. Door deze zege gaat België aan de leiding van het klassement, en wat het allerbelangrijkste is promoveren we terug naar de FEI Meydan Super League. Onze grootste concurrent voor promotie, Italië mocht zelfs niet naar de tweede omloop.

Philippe Lejeune & Vigo d'Arsouilles (V: Nabab de Reve) evenals Pieter De Vos met Utopia van de Donkhoeve zorgden voor een sterke nulrit in de 1e ronde. Judy-Ann Melchior (ChaCha Z) kreeg 4 punten en het schrapresultaat kwam van Dirk Demeersman die 8 punten kreeg. In de 2e ronde waren Dirk & Judy-Ann foutloos en kreeg Pieter 8 punten. Philippe en Vigo dienden niet meer van start te gaan want met 12 strafpunten in totaal kon geen enkel land nog voor België komen. Groot-Brittanië, Frankrijk & Canada eindigden op een gedeelde 2e plaats.

Door deze overwinning is België eindwinnaar in de FEI promotional League en promoveert België opnieuw naar het allerhoogste niveau, de Meydan FEI Super League!



Foto : Philippe Lejeune en Vigo d'Arsouilles

Inscrivez-vous à notre newsletter

Restez informé toujours de nos dernières nouvelles


Back to top