WEG KENTUCKY - FINAL RESULT 1ST CLASS

Nouvelles

WEG KENTUCKY - FINAL RESULT 1ST CLASS
De Amerikaan Mario Deslauriers en Urico winnen de eerste proef van het wereldkampioenschap in Kentucky. Philippe Lejeune en Vigo d'Arsouilles eindigen 15e, Harrie Smolders en Exquis Walnut de Muze 25e en Penelope Leprevost en Mylord Carthago 22e.

Vandaag werd de eerste proef van het Wereldkampioenschap in Kentucky afgewerkt. De overwinning ging naar de Amerikaan Mario Deslauriers (Urico) voor zijn landgenoot Mc Lain Ward (Sapphire). Philippe Lejeune en Vigo d'Arsouilles (V: Nabab de Reve) sprongen een fantastisch rondje en eindigden uiteindelijk op de 15e plaats. Harrie Smolders en Exquis Walnut de Muze (V: Nabab de Reve) kregen jammer genoeg een fout op de voorlaatste hindernis, maar door hun snelle tijd eindigde deze combinatie nog 25e. Ook de Franse amazone Penelope Leprevost en Mylord Carthago (Carthago x Fragance) kregen een foutje onderweg en eindigden toch nog 22e.

Ook Judy-Ann Melchior (Chacha Z) was foutloos maar was iets langzamer zodat ze uiteindelijk pas 53e eindigde. Dirk Demeersman (Bufero v/h Panishof) finishte 85e en Jos Lansink (Cavalor Valentina van 't Heike) 87e.

In het landenklassement gaan de Amerikanen voorlopig aan de leiding dankzij de superieure ritten van Mario Deslauriers (Urico) en McLain Ward (Sapphire), die als één en twee finishten.De Verenigde Staten begint morgen aan de landenwedstrijd met slechts 5,69 strafpunten. Het Duitse team volgt met 9,80. Frankrijk staat derde met 11.32 strafpunten, voor Nederland met 0,01 strafpunt meer. Canada (11.91) staat vijfde, voor Spanje (13.28), Brazilië (13.49), Ierland (14.54) en Engeland (14.80). De toptien wordt gesloten door het team uit Saoudi-Arabië (15.48). België staat niettegenstaande de foutloze omlopen van Judy-Ann Melchior en Philippe Lejeune voorlopig maar op een 15e plaats.

Morgen om 16u Belgische tijd wordt de eerste manche van de landenprijs gereden. Woensdag komen de tien beste landen terug voor de 2e ronde.


Foto : Philippe Lejeune en Vigo d'Arsouilles, 15e in de speedproef op de WEG

Inscrivez-vous à notre newsletter

Restez informé toujours de nos dernières nouvelles


Back to top