HENGSTENKEURING BWP

Nouvelles

HENGSTENKEURING BWP
Wereldkampioen Vigo d’Arsouilles (V: Nabab de Reve) nieuwe BWP ambassadeur. Ook Querlybet Hero (V: Baloubet du Rouet) en Carembar de Muze (V: Nabab de Reve) krijgen de titel van BWP elitehengst.

Nadat vorig jaar Nabab de Reve (V: Quidam de Revel) reeds gelauwerd werd als BWP ambassadeur, is het nu de beurt aan diens zoon, wereldkampioen Vigo d'Arsouilles. Op vrijdag zullen Philippe Lejeune en Vigo, alsook fokker Didier Viaene en eigenaar Joris De Brabander gehuldigd worden tijdens het BWP hengstengala. Om tot dit beperkte lijstje van BWP Ambassadeurs te behoren dient de hengst zelf ofwel één van zijn nakomelingen in een Olympische finale of een finale van de Wereldruiterspelen gelopen te hebben. Een tweede mogelijkheid is als de hengst minimum vijf producten heeft in de lijst met de internationaal presterende paarden van de WBFSH en in de top 100 staat van de lijst van de dekhengsten.

BWP huldigt aanstaande vrijdag ook 12 nieuwe elitehengsten in de discipline springen. Twee fokprodukten van Stal De Muze voldeden aan de criteria om hiervoor in aanmerking te komen : Querlybet Hero (Baloubet du Rouet x Narcotique II de Muze) en Carembar de Muze (Nabab de Reve x Tabelle van Sombeke). Querlybet wordt internationaal uitgebracht onder wereldkampioen Philippe Lejeune. Carembar verhuisde naar Stal Eurocommerce en wordt met succes uitgebracht door de Nederlandse ruiter Gerco Schröder.


Foto : wereldkampioen Vigo d'Arsouilles

Inscrivez-vous à notre newsletter

Restez informé toujours de nos dernières nouvelles


Back to top