CYCLUS JONGE PAARDEN HULSTERLO

Nouvelles

CYCLUS JONGE PAARDEN HULSTERLO
Paarden Stal de Muze doen het uitstekend op de 1e cyclus in Hulsterlo.

Afgelopen weekend werd in Hulsterlo de eerste manche van de Cyclus voor jonge paarden verreden.

Vrijdag sprongen 58 van 156 gestarte vierjarigen foutloos. Kurt De Clercq en de goedgekeurde dekhengst Hos d'O legden een knappe foutloze omloop af en deze hengst toonde zich meteen ook als één van de betere paarden van zijn jaargang. Ook Kelly Fioole met Honnete de Muze (Shindler de Muze x Fragance de Chalus), Swieters Christophe met Tin Tin de la Pomme (Diamant de Semilly x Nimfe de la Pomme) & Kurt De Clercq met Horizon de Regor (Obourg x Cento) waren foutloos.

86 op 278 vijfjarigen klaarden diezelfde klus een dag later. Karline De Brabander en Geneve de Muze (Vigo x Nelke) kregen 1 fout op het einde van het parcours. Met Ponsee V (A Pikachu de Muze x Cash) kreeg Karline 5 strafpunten. Walter Lelie & Go Easy de Muze (Vigo x Teekittiezie de Muze) legden een foutloze omloop af.

Zondag won Tim Van Den Broeck (Foster) de proef voor zesjarigen. Kurt De Clercq en Funky Music (V: Vigo d'Arsouilles) waren dubbel foutloos. Dat deden ook Thomas Senne en Farfelu de Muze (Quel Hero x Fragance de Chalus), Jill Smits met Fetard de la Pomme (Querlybet x Walnut).

Afsluiter van deze cyclus was de proef voor 7-jarige paarden. 16 combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage waarin het er erg spannend aan toe ging.Joris Vergauwen en Evana (V: Querlybet Hero)waren absoluut de snelste en mochten met de beker naar huis. Karline De Brabander en de goedgekeurde dekhengst Elvis ter Putte (V: Diamant de Semilly) waren dubbel foutloos en eindigden op de 11e plaats. Met Erco van 't Roosakker kreeg Karline 1 puntje tijdfout. In de top 8 van deze proef vinden we 2 nakomelingen van Nabab de Reve terug : Ward De Bie met Edjaz van 't merelsnest en Filip Lacus met Equador van 't Roosakker. Ook Querlybet Hero was sterk vertegenwoordigd in de top van het klassement met Evano op plaats 1 en Ebony d'O op plaats 4.

Volgende cyclus vindt volgende week plaats in het Zilveren Spoor in Moorsele.


Foto : Kurt De Clercq & Hos d'O

Inscrivez-vous à notre newsletter

Restez informé toujours de nos dernières nouvelles


Back to top