ELITEHENGST IN DE KIJKER : QUERLYBET HERO

Nouvelles

ELITEHENGST IN DE KIJKER : QUERLYBET HERO
Elke week zet het BWP een hengst in de kijker. Deze keer is het de beurt aan Querlybet Hero.

Querlybet Hero werd in 2000 geboren uit de combinatie Baloubet du Rouet x Darco. Op driejarige leeftijd kreeg hij de goedkeuring op de BWP Hengstenkeuring.

Als jong paard kwam Querlybet onder het zadel van Kurt De Clercq, waarna Eve Giron de teugels overnam. Momenteel wordt de hengst gereden door Philippe Le Jeune.

Als men de pedigree van Querlybet bekijkt, ziet men dat hij uit het allerbeste prestatiehout is gesneden. Zijn vader, Baloubet du Rouet, is drievoudig wereldkampioen Jumping. Zijn moeder Narcotique II de Muze presteerde zelf internationaal op 1.50 niveau en gaf het leven aan meerdere goedgekeurde hengsten. Via zijn moederlijn is Querlybet Hero een product uit de BWP prestatiestam 34 (Asstep, via Goya), een stam waaruit op de laatste hengstenkeuring ook alweer enkele producten groen licht kregen.

In januari werd Querlybet gekroond tot BWP Elitehengst. Zijn hengstenhouder, Joris De Brabander, bleef gereserveerd maar volgens Philippe Le Jeune zal deze hengst doorbreken tot het allerhoogste niveau.


BRON : BWP

Inscrivez-vous à notre newsletter

Restez informé toujours de nos dernières nouvelles


Back to top