CSI-W VERONA

Nouvelles

CSI-W VERONA
Tijdens de wereldbekerwedstrijd in Verona is vanmiddag de legendarische Hickstead van de Canadese ruiter Eric Lamaze plotsling overleden.

Tijdens de jumping in Verona, de vierde manchte van de wereldbeker, is vanmiddag de legendarische Hickstead plotseling overleden. Olympisch kampioen Eric Lamaze had net de wereldbekerproef afgelegd met 1 fout toen Hickstead door een onbekende reden in elkaar zakte en bezweek. De toegesnelde veeartsen konden enkel het overlijden vaststellen. De wedstrijd werd vervolgens stop gezet uit respect voor ruiter en paard.

Hickstead won niet alleen individueel goud op de Olympische Spelen in Hong Kong maar ook zilver in de teamcompetitie.Hickstead en Lamaze zijn sinds de Spelen de onbetwistbare nummer één op de wereldranglijst voor springpaarden. Ze wonnen Aken, Calgary en dit jaar nog La Baule en Rome. Hickstead was ook één van de 4 paarden waarmee Philippe Lejeune wereldkampioen werd in Kentucky en werd tevens tot beste paard uitgeroepen van het WK. De paardensport verliest met Hickstead één van de beste springpaarden uit de geschiedenis.


Inscrivez-vous à notre newsletter

Restez informé toujours de nos dernières nouvelles


Back to top