Nieuwe crack voor Stal de Muze.

Nouvelles

Nieuwe crack voor Stal de Muze.

Joris De Brabander heeft zich een deel ingekocht bij By Cera d'Ick, een dertigmaander, maar vooral een zoon van Fein Cera en de hengst Stakkato. De hengst komt effectief naar België, waar hij ook ter dekking komt te staan. Joris De Brabander zal de carrière van het paard managen. 

By Cera is geboren in Normandië bij Richard d'Ick, die hem ongeboren kocht bij Keros, waar Fein Cera toen stond voor embryotransplantatie. Zijn genetiek is zonder twijfel uniek. Moeder Fein Cera won de gouden teammedaille op de Olympische Spelen van Athene en de bronzen individuele medaille op het WK te Jerez de la Frontera. In de Final Four werd ze toen bekroond als beste paard, na vier foutloze omlopen onder vier verschillende ruiters. Fein Cera  (foto) werd het 'once in a lifetime horse' van Peter Wylde. Na haar sportieve carrière keerde ze terug naar haar fokker Harm Thormählen, die haar inzet in de fokkerij.

 By Cera is tevens kleinzoon van Cera (Cor de la Bruyere), de merrie die onder Otto Becker nog de landenprijs van Aken wist te winnen. Fokker Richard d'Ick heeft zich tien jaar geleden verdiept in de fokkerij en staat momenteel met merries via de moederlijn sterk gerelateerd aan Cassini, Pialotta, Arko, Fragance de Chalus, Querly Chin en Ta Belle van Sombeke.

Inscrivez-vous à notre newsletter

Restez informé toujours de nos dernières nouvelles


Back to top