ET AUCTION

Nouvelles

ET AUCTION

Zondag 24 augustus is het zo ver, dan gaat de eerste online veiling van start waarin een paardenembryo geveild wordt.

Joris De Brabander is een overtuigend voorstander van dit nieuwe initiatief: 

"Het aanbieden van embryos creëert nieuwe mogelijkheden naar het verkrijgen van topbloed, de aankoop van een embryo is de kortste weg naar een geheel nieuwe stimulans in uw fokkerij.

De beste veulens komen zelden op de markt. Een embryo geeft u zekerheid naar de genetische waarde van zowel de vader- als moederlijn en biedt u alle toekomstmogelijkheden naar de verdere carrière van het paard."

Het eerste embryo, uit Fuga de Muze (Calato x Darco), niemand minder dan de volle zus van Sea Coast Ferly, de beloftevolle merrie van Gudrun Patteet.

Deze beide merries komen uit de befaamde merrielijn van Narcotique II de Muze, een darco merrie uit Qerly Chin.Narcotique de Muze II en haar moeder Qerly Chin hebben beide op het hoogste niveau gepresteerd.

Ondertussen zijn er meerdere nakomelingen die in hun voetstappen treden: Walnut de Muze (V: Nabab de Rêve) met Harrie Smolders, Farfelu de la Pomme (V: Vigo d’Arsouilles) met Jos Verlooy,Boyante de Muze (V: Kashmir van ’t Schuttershof) met Philippe Lejeune, Walloon de Muze (V: Nabab de Rêve) met Michel Hecart, de goedgekeurde hengsten Querlybet Hero (V: Baloubet du Rouet) en Quel Hero de Muze (V: Power Light)…

Fuga de Muze is eveneens de moeder van de in 2014 goedgekeurde dekhengst Pollux de Muze Z (V: Plot Blue).

Intussen kijken wij in spanning vooruit naar het verloop van de eerste veiling.

Via www.ET-Auction.com kan u alles op de voet volgen.

 

Inscrivez-vous à notre newsletter

Restez informé toujours de nos dernières nouvelles


Back to top