Loading...
Derde fase BWP hengstenkeuring levert drie nieuwe ...

Nieuws

Derde fase BWP hengstenkeuring levert drie nieuwe hengsten op

Na een prima verlopen derde fase van de BWP hengstenkeuring in Lier, hebben we drie nieuwe, jonge hengsten een dekbrevet gekregen. Zij komen vanaf nu ons hengstenaanbod versterken. Hieronder alvast een korte introductie van deze nieuwe hengsten. Meer informatie vind je in hun specifieke pagina op deze website.

Sambucci de Muze

De eerste is ons eigen fokproduct Sambucci de Muze. Sambucci is volledig volgens het De Muze-recept gefokt. Vader Scendro staat sinds een aantal jaren bij ons ter dekking en moeder Malissa de Muze is een dochter van Vigo d'Arsouilles uit onze topmerrie Cordula de Laubry. Malissa springt intussen zelf al op 1.50m-niveau met Lorenzo De Luca. Wij verwachten veel van deze patent springende voshengst.

Cavalier Russe Z

Ook voor Cavalier Russe Z zijn de verwachtingen hooggespannen. Deze driejarige voshengst is een zoon van levende legende Casall. Cavalier Russes moeder Valentina van ’t Heike (v. Nabab de Rêve) is ook al een naam als een klok. Met Jos Lansink sprong Valentina jarenlang de pannen van het dak op het allerhoogste niveau en in de fokkerij schonk ze al het leven aan onder meer Epleaser van ’t Heike en Boomer van ’t Heike.

Valentino Boy

De derde veelbelovende hengst is Valentino Boy, een Oldenburger, geboren in 2018 uit de combinatie van Vivant (ex-Vivant van de Heffinck) en Carlina IV (ex-R-Corlina, v. Carvallo BB). Vader Vivant sprong zelf jarenlang op vijfsterrenniveau en ook zijn nafok breekt stilaan door. Moeder Carlina IV zegevierde onder meer in de wereldbekermanches van Helsinki en Oslo en eindigde tweede in de GP van Aken. Het is de moederlijn van onder meer ook de stempelhengsten Corrado I, Chellano Z en het 1.60m-paard Cassiato (v. Concerto II). De genetica heeft Valentino Boy dus alleszins mee.

Overige hengsten

Tot slot vermelden we nog dat ook een driejarige zoon van Matisse de Mariposa (Stan van d’Abdijhoeve), een vijfjarige zoon van Le Blue Diamond van ’t Ruytershof (Quito van den Aard) en twee driejarige zonen van Bamako de Muze (Summer Ter Leydonck en Bluff Ter Doorn Z) een dekbrevet kregen van de BWP hengstenjury. Felicitaties aan alle fokkers en eigenaren!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top