Drie hengsten door naar de derde fase

Nieuws

Drie hengsten door naar de derde fase

Topresultaat op de tweede fase van de BWP hengstenkeuring afgelopen weekend. Liefst drie van de hengsten die door ons werden voorgesteld, kregen groen licht van de jury en mogen zich tonen onder het zadel tijdens de derde fase (17 tot 19 maart in het Sentower Park).

Het gaat om:

Tartufo de Muze: een voskleurige zoon van Chacco-Blue uit onze merrie Azuela de Muze (v. Heartbreaker). Tartufo is onder meer de halfbroer van de 1.60m-paarden Vedet de Muze ET (v. Cartani) en Felini de la Pomme (v. Vigo d’Arsouilles). De overgrootmoeder van Tartufo is onze stammerrie Qerly Chin.

True Colors de la Linière: een eveneens voskleurige zoon van Darco uit de merrie Eefke van ’t Zoggehof (v. Figo de Muze). True Colors is de halfbroer van Obama de la Linière die intussen op niveau 1.45m spring met Ludo Philippaerts. De overgrootmoeder van True Colors is onze stammerrie Fragance de Chalus.

Toetankhamon de Muze: een bruine hengst van Kasanova de la Pomme met als moeder de merrie Vigo’s Flip de Muze Z (v. Vigo d’Arsouilles). Toetankhamons grootmoeder is de wereldberoemde merrie Butterfly Flip van Malin Baryard-Johnsson.

Verder werden ook nog drie zonen (op drie voorgestelde) van Bamako de Muze en twee zonen (op twee voorgestelde) van Mosito van het Hellehof doorverwezen naar de derde fase. Dat betekent een score van 100%. Felicitaties aan alle fokkers en voorstellers!

Hengstencompetitie

Ook in de hengstencompetitie lieten onze jonge hengsten zich van hun beste kan zien. Onder Koen Vereecke sprongen zowel Valentino Boy als Special Star de Corlato (zie foto hieronder) een mooie nulronde. Voor Cavalier Russe Z was er een pechfout met vier strafpunten als gevolg.

Verder waren er nog nulrondes voor zonen van Matisse de Mariposa bij de vierjarigen en voor zonen van Bamako de Muze (3), By Cera d’Ick (2), Gino H (2), Satisfaction (2), Le Blue Diamond van ’t Ruytershof en Lector vd Bisschop bij de vijfjarigen.

Bij de zesjarigen sprong onze hengst Quaprice JW (v. Presley Boy), in mede-eigendom van JW Stables, naar de vierde stek onder Frederik Wuytack. Liberté La Cita Z (v. Le Blue Diamond van ’t Ruytershof) met Bart Hermans naar plaats negen. Peter Boelens en Nobel van de Vrombautshoeve Z (v. Nabab de Rêve) stonden op tien. Bullseye 111 Z (v. Bamako de Muze) pakte het brons bij de zevenjarigen onder Joe Clee. In die proef eindigden Ecuador DW Z (v. El Torreo de Muze) en Thomas De Wit op tien.

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top