Drie nieuwe aanwinsten voor Stal de Muze

Nieuws

Drie nieuwe aanwinsten voor Stal de Muze

AES-hengstenkeuring

Een zeer succesvolle editie van de AES-hengstenkeuring in het Nederlandse Schijndel vorige week heeft drie nieuwe aanwinsten voor de hengstenstapel van Stal de Muze opgeleverd. Twee ervan komen in Sint-Niklaas ter dekking. Het gaat om twee schimmelhengsten en het zijn niet van de minste.

De eerste heet Cuba Libre de Muze en is bij ons gefokt. Hij is een zoon van Cornet Obolensky uit Call Me de Muze Z. Call Me is op haar beurt een dochter van Clarissimo Z gecombineerd met Ratina Gamma Z, een kloon van de legendarische merrie Ratina Z.

De tweede hengst die ons station vervoegt luistert naar de naam Pegasus van ’t Ruytershof en is zoals zijn naam al aangeeft gefokt door Stal ’t Ruytershof. Pegasus is een zoon van Gemini xx uit een moeder van Bamako de Muze. Ook deze Pegasus heeft een illustere grootmoeder, namelijk de bekende GP-merrie Diamanthina van ’t Ruytershof, volle zus van Emerald van ’t Ruytershof.

De derde zal komend seizoen in Zwitserland staan, op Stud San Martino. Het gaat om Fletcher Ter Wilgen Z, zoon van For Pleasure uit Tigra Ter Wilgen Z (v. Taloubet Z), vorig jaar vijfde op het WK voor vijfjarigen in Lanaken. Fletcher werd vorig jaar verkocht via ET-auction en is gefokt door Wilfried Rooms.

Voor meer informatie over Cuba Libre, Pegasus of Fletcher kan u altijd contact opnemen met ons via Facebookpagina, via telefoon of via info@jorisdebrabander.be

Hieronder ziet u een foto van Cuba Libre de Muze (boven) en Pegasus van 't Ruytershof (onder):

Jonge talenten

Nog meer jong geweld in het internationale overzicht van deze week. Een speciale vermelding voor de nakomelingen van I’m Special de Muze die zich positief lieten opmerken. In Linz-Ebelsberg was het I’m Number One Z (mv. Numero Uno) die zich twee keer kon klasseren bij de vijfjarigen. Zijn halfbroer Iniesta KS (mv. Larino) deed hetzelfde in Oliva.

Ook in het Duitse Eschweiler lieten de nakomelingen van onze hengsten van zich spreken. Visa Z (v. Vigo d’Arsouilles) en Melrose van het Meerdaalhof (v. Nabab de Rêve) deden dat bij de zesjarigen, gereden door respectievelijk Denis Lynch en Franziska Zimmerman. Bij de zevenjarigen vielen er twee foutloze rondes te noteren voor Loukas de la Noue (v. Malito de Rêve) met de Brit Felix Mccartney.

Tot slot passeren we ook nog eens in het Sentower Park, waar François Mathy Jr een nieuwe topper in wording onder het zadel lijkt te hebben met Nura Lta (v. Nabab de Rêve). Over de drie dagen heen maakte Nura geen enkele fout, wat een aantal topklasseringen als gevolg had. Filou de Muze lijkt zich ook steeds meer te ontpoppen als een ware vererver ondanks zijn beperkt aantal nakomelingen. In Opglabbeek eindigde Fantasie VHW Z met Gudrun Patteet als zesde in de finale voor zevenjarigen.

Big Tour

Nog in het Sentower Park was Hocus Pocus de Muze (v. Tinka’s Boy) een van de twaalf barragekandidaten (op 72 starters) in de GP. Met Lisa Nooren in het zadel eindigde Hocus Pocus uiteindelijk knap elfde. In het 1.40m behaalde Eric Lombard een zevende plaats met Vani’Fraize (v. Vigo d’Arsouilles). In Oliva ten slotte was er een achtste stek in het 1.45m voor Trevor Breen en Gravity of Greenhill (v. Nabab de Rêve).

Als uitsmijter vermelden we nog even de kersverse eerste plaats van Zinius (v. Nabab de Rêve) op de WBFSH-ranking voor springpaarden. Opnieuw bevestigt Nabab zijn status als absolute topvererver.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top