Focus op het WK in Lanaken

Nieuws

Focus op het WK in Lanaken

We zijn nog aan het nagenieten van een prachtig Wereldkampioenschap voor Jonge Springpaarden in Lanaken. Vooral de prestaties van de nafok van Mosito van het Hellehof sprongen in het oog. Liefst drie nakomelingen haalden de finale bij de zevenjarigen, zijnde Mister Qerly Z (mv. For Pleasure, Jason Foley), Qosito van de Koekoek (mv. For Pleasure, Thibault Philippaerts) en Qnokke de Muze (mv. Elvis Ter Putte, Olivier Philippaerts). Verder haalde ook Nobel van de Vrombautshoeve Z (v. Nabab de Rêve) de finale onder Ludo Philippaerts.

In de troosting bij de zevenjarigen sprongen Kyle Cuypers en Quadro van ’t Buxushof (v. Elvis Ter Putte) naar de derde plaats. Tom Verduyn en Qonquest de Rigo (v. Fantomas de Muze) werden tiende.

Bij de zesjarigen was er een finaleplaats voor Bombastic des Séquïoas Z (v. Bamako de Muze) met Odile Gierech. Sisley van de Hazenhoek (v. Malito de Rêve) zorgde voor de vertegenwoordiging van Stal de Muze bij de vijfjarigen met een fraai zevende plaats. Glenn Praet zat in het zadel. Onze jonge hengst Sambucci de Muze (Scendro x Malissa de Muze, v. Vigo d’Arsouilles) haalde eveneens de finale met Luke Hill. Jeroen De Winter tekende ook present in de finale op Soory-Linn vh Netehof (v. Denzel van ’t Meulenhof), net als Brendan Murphy op OKE Dixieland Rock (v. Elvis Ter Putte). In de troostfinale ging het zilver naar Nicholas Connors en Jump The Gun (v. I’m Special de Muze).

In de ‘Sires of the World’-rubriek was de tweede plaats weggelegd voor Gilles Thomas op Feromas van Beek Z (v. Fantomas de Muze). Gerben Morsink en Navarone Z (v. Nabab de Rêve) eindigden op plaats tien.

Het Belgisch Kampioenschap leverde top-10 klasseringen op voor Yves Vanderhasselt met Nikita van de Koekelberg (v. Filou de Muze) en Sacha Beghuin met Elcup van Beek II Z (v. Elvis Ter Putte).

St. Tropez

Niet alleen in Lanaken was er topsport op een hoog niveau. In St. Tropez sprong Origi Horta (v. Kasanova de la Pomme) naar de tweede plaats in een 1.50m-rubriek. Pénelope Leprevost en Bingo del Tondou (v. Vigo d’Arsouilles) tekenden voor de tweede plaats in de GP3*. Voor Marie Demonte en Feticheur Riverland (v. I’m Special de Muze) was er nog een vierde plaats over 1.45m.

Gorla Minore

Emiliano Liberati en Aruba Island (v. Vigo d’Arsouilles) grepen de tweede plek in een rankingproef in Gorla Minore. Next Twist van ’t Ruytershof (v. Gemini xx) was goed voor plaats drie over 1.45m onder Nico Lupino. In een rubriek 1.40m noteerden we een vijfde plaats voor Stella Trümpi en Oui-Da d’Emma (v. Scendro).

Overige

Braden James eindigde tiende in de GP3* van Vancouver in het zadel van Igali LN (v. Nabab de Rêve). Eenzelfde resultaat was er voor Nicole Walker en Panter JVH Z (v. Le Blue Diamond van ’t Ruytershof) in de GP2* van Caledon. Olivier Lazarus en Popeye vd Bisschop (v. Lector vd Bisschop) tot slot, tekenden voor een tweede plaats in een 1.40m-proef in Deurne.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top