Halfzus Navajo vijfde in Aken

Nieuws

Halfzus Navajo vijfde in Aken

CHIO Aken

Op het CHIO in Aken is Ghana (v. Vigo d’Arsouilles) met Peter Moloney vijfde geworden in een rubriek 1.45m Speed & Handiness. Ghana stamt net als onze zesjarige hengst Navajo van ’t Vianahof (v. Vagabond de la Pomme) van de merrie Viana van de Kornelishoeve (v. Cash).

Nog in Aken maakte Dalila de la Pomme (v. Taran de la Pomme) met Evelina Tovek deel uit van het winnende Zweedse team in de Nations Cup. Het Ierse team eindigde op plaats vier, met in hun rangen Important de Muze (v. Erco van ’t Roosakker, Darragh Kenny) en Irenice Horta (v. Vigo d’Arsouilles, Cian O’Connor).

Samorin

In het Slovaakse Samorin sprong Bjorn Vandenbossche met Juristo van het Hagenhof (v. Elvis Ter Putte) naar een vijfde plaats in een rubriek 1.50m. Marta Bottanelli voegde daar een derde plaats aan toe in een 1.40m-proef met Vesthigo Z (v. Vigo d’Arsouilles). Ook Luigi Polesello liet zich opmerken dankzij een vijfde plaats over 1.40m op Fiesta van het Steentje (v. Vigo d’Arsouilles). Bij de jonge paarden was er Coquimbo (v. Filou de Muze) die zich met Radovan Cibere onderscheidde met enkel nulrondes in de rubrieken voor zesjarigen.

Valkenswaard

Fubertha (v. Nabab de Rêve) is de naam van de negenjarige KWPN’er die met Thibault Philippaerts grote sier maakte in Valkenswaard. In de rubrieken voor Young Riders (1.45m-1.50m) scoorden ze een overwinning en een vijfde plaats.

Overige

Een zesde plaats was het eindverdict voor Cyril Bouvard en Victoria d’Argent (v. Nabab de Rêve) in de GP van Megève. In Opglabbeek was er dan weer een zege voor Yves Houtackers op Dieu Merci van ’t Meulenhof (v. Bamako de Muze) in een 1.40m-proef. Bij de zevenjarigen in Fontainebleau tot slot, liet Gisele d’Ecaussinnes (v. Nabab de Rêve) zich in positieve zin opvallen met Nicole Pavitt.

STX Cyclus

Drie nulrondes schreven onze fokproducten op hun naam in de competitie voor vierjarigen in de cyclusmanche van Gesves. Zowel Jessy Belle de Muze (v. Denzel van ’t Meulenhof, Frederik Wuytack), Nice Call Me de Muze Z (v. Nabab de Rêve, Brent Van Damme) als Perfect Edition de Muze (v. Gemini xx, Brent Van Damme) deden het zonder fouten in deze laatste manche voor het BK.

Prijskamp

Als uitsmijter vermelden we nog de derde plaats van Tequila van het Dorpelhof (v. Matisse de Mariposa) in de reeks voor jonge merrieveulens op de Dag van de Fokker van BWP Wambeek. Tequila is gefokt door de combinatie Craessaerts – De Haes uit Everberg.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top