Jonge hengsten bevestigen potentieel in PAVO Hengs...

Nieuws

Jonge hengsten bevestigen potentieel in PAVO Hengstencompetitie

PAVO Hengstencompetitie

Voor de derde week op rij vond er een manche van de PAVO Hengstencompetitie plaats en onze hengsten lijken stilaan op kruissnelheid met het oog op de finale die binnen drie weken op het programma staat. Walter Lelie leidde al dit geweld in goede banen.

Bij de vierjarigen blijft Perseus de Muze (v. By Cera d’Ick) bevestigen met een vierde foutloze ronde op rij. Eames de Hus (v. Conrad de Hus) maakt al dat de hele competitie door progressie en dat resulteerde in een eerste foutloze omloop bij de vijfjarigen. Geen fouten ook voor Navajo van ’t Vianahof (v. Vagabond de la Pomme) bij de zesjarigen. Zowel Perseus als Navajo beginnen met het maximum van de punten aan de finale.

CSI Gent

Op het Flanders Horse Expo was Zinius weer bij de les. De zoon van Nabab de Rêve won de GP met Harrie Smolders. Een andere Nabab-nazaat, Konak, werd achtste met Gilles Thomas. Onze hengst I’m Special de Muze werd ook nog derde in een rubriek 1.45m onder het zadel van Zoï Snels.

Abu Dhabi

In Abu Dhabi stond er een manche van de Arabische Nations Cup op het programma (CSIO5*). Het Ierse team, met in hun rangen Ipswich van de Wolfsakker (v. Carembar de Muze) en Shane Breen behaalde er de tweede plaats. In de GP op tweesterrenniveau was er een derde plaats voor Frédéric David op Equador van ’t Roosakker (v. Nabab de Rêve).

WEF

Ook in Wellington werd er op vijfsterrenniveau gesprongen. Darragh Kenny en Important de Muze (v. Erco van ‘t Roosakker) bevestigden hun hoogvorm en eindigden vierde in een proef 1.55m en achtste in een rubriek 1.50m. Evita van ’t Zoggehof (v. Golden Hawk) werd in die laatste proef tweede met Lorenzo De Luca.

Royan

Het concours in Royan (2*) werd gedomineerd door Olivier Robert, die met Eros (v. Querlybet Hero) een tweede en een vierde plaats in de wacht wist te slepen in de hoofdrubrieken. Ook bij de jonge paarden vielen er prima prestaties te noteren. Bij de vijfjarigen liet Ermione du Val Jouen (v. Vigo d’Arsouilles) zich opmerken met Charles Henri Ferme, bij de zesjarigen ging het om Gregory Cottard op Heros de Wy (v. Quel Hero de Muze).

Kronenberg

Op Equestrian Centre De Peelbergen waren het eveneens de jonge paarden die de aandacht naar zich toe trokken: Laura Sutterlüty op Beau Z (v. Bamako de Muze) bij de vijf- en zesjarigen en Rik Hemeryck op Morfine de Muze (v. Nabab de Rêve) en Daan Van Geel op Hulde G (v. Vigo d’Arsouilles) bij de zevenjarigen.

Iberisch onderonsje

Onze wekelijkse trip langs de voorbereidingswedstrijden in het zuiden, leverde ook weer heel wat mooie resultaten op. In Oliva-Valencia (CSI1*) was er een vijfde plaats voor Deane Rogan op Libido van ’t Hofken (v. Nabab de Rêve). In een andere proef was er hetzelfde resultaat voor Philippe Leoni en Collinus (v. Nabab de Rêve).

In Valencia zelf reed Romain Dreyfus Niara d’Elsendam Z (v. Nabab de Rêve) naar een vierde plaats in een 1.45m-proef. Op hoogte 1.40m was er een vierde plaats voor Iorio (v. Shindler de Muze) en Aldrick Cheronnet).

Igor de Muze (v. Tinka’s Boy), halfbroer van Fantomas de Muze en Lector vd Bisschop, eindigde vijfde in een 1.40m-proef in Vejer de la Frontera met Marco Viviani. Gotham City PL (v. Filou de Muze) en Filippo Lupis greep dan weer de winst in een proef voor zevenjarigen, net voor Memphis v/d Vaart (v. Elvis Ter Putte) en Max Routledge.

Bamako de Muze verzorgde de public relations voor Stal de Muze in Carmona. Zijn zoon Big Boy vd Wolfsakker Z werd met Gaj Riossa vijfde in een rubriek 1.40m op driesterrenniveau. Een resultaat dat geëvenaard werd door Cassandra Malherbe op Fee van het Cauterhof in de eenstercompetitie.

In Vilamoura tot slot liet Euphoria HST (v. Nabab de Rêve) zich opmerken met de Britse amazone Laura  Johnson.

Varia

Cendy VDP (v. Triomphe de Muze) en thuisamazone Oda Charlotte Lyngvaer grepen de vijfde plaats In het Noorse Lillestrøm.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top