Loading...
Le Blue Diamond schittert in St. Tropez

Nieuws

Le Blue Diamond schittert in St. Tropez

St. Tropez

Knalprestaties van de nog altijd maar negenjarige Le Blue Diamond van ’t Ruytershof op het CSI4* in St. Tropez. Met Olivier Philippaerts werd hij derde in het 1.50m en klasseerde hij zich ook nog in een 1.45m-rubriek.

Nog in St. Tropez sprong Mathieu Billot naar een tweede plaats in een proef 1.45m op Bad Boy du Bobois. In de GP4* was de negende plaats dan weer voor Pieter Clemens en Icarus (v. Querlybet Hero).

Lier

Ook in Lier lieten onze hengsten van zich horen. Bernardo Alves en El Torreo de Muze nestelden zich op de tiende plaats in de GP2*. Matisse de Mariposa en Mosito van het Hellehof toonden zich ook met een aantal prima nulrondes in het 1.40m. Nairobi Van Kojakhoeve Z (v. Nabab de Rêve) en Yves Vanderhasselt pakten een vierde plaats op dezelfde hoogte.

Bij de zevenjarigen won Nono vd Withoeve (v. Elvis Ter Putte) de finale met Thibeau Spits in het zadel. Verder noteerden we prima prestaties van Baron Z (v. Bamako de Muze, Tobias Meyer), Nemo HH (v. Elvis Ter Putte, Ida Svensson), Nikita van de Koekelberg (v. Filou de Muze, Steven Vermeir) en Home Made PL (v. Filou de Muze, Philippe Le Jeune). In de categorie voor vijf- en zesjarigen, zagen we Othello van ’t Klavertje Vier (v. Vigo d’Arsouilles, Anke De Breucker), Pretty Woman van ’t Paradijs (v. Vigo d’Arsouilles, Astrid Rooms), Ocean van ’t Paradijs (v. Malito de Rêve, Astrid Rooms), Inxs du Finiels (v. Filou de Muze, Lucia Le Jeune Vizzini) en Linekers Neliza (v. I’m Special de Muze, Emilia Kerimaa) uitblinken.

Oliva

Jeanne vd Oude Heihoef (v. Nabab de Rêve) en de Spaanse amazone Marta Gras Lorente waren aan zet in Oliva. Ze scoorden een vierde en een vijfde plaats in twee 1.40m-proeven.

Vilamoura

Iets verderop, in Vilamoura, was er een hoofdrol weggelegd voor Piergorgio Buccio op Naiade d’Elsendam Z (v. Nabab de Rêve). Ze wonnen een rubriek 1.45m en pakten de vierde plaats in een andere proef.

Tryon

In de VS trekt het wintercircuit zich stilaan op gang met naar goede gewoonte weer heel wat Belgische paarden. Zo vertrok ook Bellissimo Z (v. Bamako de Muze) onlangs naar het land van Uncle Joe. Niet zonder succes, want met Ashley Vogel sprong Bellissimo meteen naar de derde plaats in een proef 1.45m.

Royan

Ook in Royan deed een nakomeling van Bamako de Muze van zich horen. Aymeric de Ponnat en Elize klasseerden zich op plaats vijf in een rubriek 1.45m.

Jonge paarden

Infinety Z.G. (v. I’m Special de Muze) en Maureen Bonder sprongen twee keer foutloos bij de zes- en zevenjarigen in het Poolse Michalowice.

In het Italiaanse San Giovanni di Marignano noteerden we twee foutloze omlopen voor Filippo Codesaca met S M Daytona (v. Denzel van ’t Meulenhof), Niklas Schurtenberger met Hero AB Z (v. Scendro) en Alessio Longhi met Pelle ‘T’ (v. Kasanova de la Pomme). Enzo de Coquerie (v. Malito de Rêve, Umberto Reboldi), Organza van de Dennehoeve (v. El Torreo de Muze, Guido Franchi) en Nayana ADB (v. Nabab de Rêve, Guido Franchi) namen de honneurs waar bij de zes- en zevenjarigen.

Beker van België

Onze jonge dressuurhengst Panthero van de Vogelzang toonde afgelopen weekend zijn immens potentieel. Met zijn vaste ruiter Domien Michiels schreef hij de Beker van België op zijn naam, nadat ze de week ervoor ook al het eindklassement van de cyclus voor jonge paarden op hun naam schreven. In de gaten te houden dus.

Le Lion d’Angers

Op het WK voor jonge eventingpaarden kwamen de vererverskwaliteiten van Vigo d’Arsouilles nog maar eens bovendrijven. Zijn zoon Vainquer Z pakte met Steve van Winkel een bijzonder fraaie zevende plaats bij de zevenjarigen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top