Lector blijft gaan

Nieuws

Lector blijft gaan

Het spijt ons ten zeerste als we in herhaling vallen, maar we kunnen nu eenmaal niet anders wat Lector betreft. Onder het zadel van Koen beleeft hij nu eenmaal zijn beste seizoen (tot dusver). Afgelopen weekend was het opnieuw van dat in Opglabbeek met een tweede plaats in de GP en een derde plek in de kwalificatie. In zijn laatste 25 internationale starts (minstens niveau 3*) sprong Lector slechts één (!) keer niet foutloos of in de prijzen. Alsjeblieft.

Een van de opkomende talenten is de negenjarige Olga van de Kruishoeve (v. El Torreo de Muze) die onder Simon Delestre derde werd in een proef 1.45m in het Sentower Park. Alexis Goulet en Nikias Ligie V.V. (v. I’m Special de Muze) eindigden in die rubriek vijfde. Georgia Tame versierde nog een vijfde plaats in een proef 1.40m in het zadel van Ovito van de Looise Heide (v. Scendro).

Calgary

In de Rolex Grand Slam-manche van Calgary won het Ierse team de Nations Cup dankzij onder meer Denis Lynch en Brooklyn Heights (ex-Jorden van de Kruishoeve, v. Nabab de Rêve), de halfbroer van Lector. Kevin Jochems werd vierde over 1.50m met Flying Jackie (v. Nabab de Rêve).

Ascona

De GP4* van Ascona leverde een achtste plaats op voor Julien Anquetin en Gravity of Greenhill (v. Nabab de Rêve). Matteo Checchi was goed voor de vijfde plaats in een rankingproef met Navira (v. Nabab de Rêve).

Kronenberg

In De Peelbergen zorgde Sacha Beghuin voor de beste Belgische prestatie in de GP2* door vierde te eindigen met Elcup Van Beek II Z (v. Elvis Ter Putte). Eerder realiseerden ze al hetzelfde resultaat in een rubriek 1.40m, vlak voor Geoffrey Cobbaut en Bam’s Girl Z (v. Bamako de Muze).

Esposende

Het CSI1* in het Portugese Esposende resulteerde in een tweede plaats voor Duarte Seabra en Van Halen Z (v. Vigo d’Arsouilles) in de GP. Valentine Petit-Jean en Patchouli de Muze Z (v. Ponsee V) stonden op plaats drie. Dat laatste duo werd eerder ook al derde in een 1.40m-proef.

Samorin

Sara Vingralkova en Mega Special DC (v. I’m Special de Muze) waren goed voor de vierde plaats in de GP en de tweede plaats in een 1.40m-rubriek voor Young Riders in Samorin.

Overige

In de GP4* van Saugerties sprong Hallie Grimes naar plaats vijf in het zadel van Malissa de Muze (v. Vigo d’Arsouilles), moeder van onder meer onze jonge hengst Sambucci de Muze. Ashley Vogel realiseerde hetzelfde resultaat in de GP3* van Williamsburg met Namaste van het Eyckeveld (v. Elvis Ter Putte). Eveneens in de VS, eindigde Cassio Rivetti derde in de GP2* van Paso Robles met Edesa’s Vidal 8 (v. Vigo d’Arsouilles). In Guadalajara tot slot, pakte Agustin Covarrubias de vijfde plaats in een 1.40m-proef op Full Option du Borget (v. Vigo d’Arsouilles).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top