Nafok van Bamako maakt indruk

Nieuws

Nafok van Bamako maakt indruk

Op het wereldbekerconcours in Stuttgart zette de pas negenjarige Albführen Iashin Sitte (v. Bamako de Muze) zijn eerste stappen op vijfsterrenniveau onder Steve Guerdat. Met succes. Ze werden tweede in de Masters en vierde in een 1.50m-rubriek. Flying Jackie (v. Nabab de Rêve) pakte onder Kevin Jochems een derde plaats in het 1.55m.

GCT/GCL

Een andere Bamako-nazaat was aan zet in de GCT/GCL Playoffs (Praag). Don Juan van de Donkhoeve werd er met Jessica Springsteen achtste in de Super Grand Prix. In de tweesterrenrubrieken was er een tweede plek voor Viktor Skutecky en Nena Chanti Z (v. Nabab de Rêve) over 1.45m.

Lier

Bernardo Alves en Vigo’s Flip de Muze (v. Vigo d’Arsouilles) waren in topvorm tijdens het CSI2* in het Azelhof. Ze werden zevende in de GP en vijfde in een 1.40m-proef. In diezelfde GP stond Chanel De Baets op vier dankzij I Am Elvis (v. Elvis Ter Putte). Ook Yves Vanderhasselt en Nikita van de Koekelberg (v. Filou de Muze) verkeren de laatste tijd in prima vorm. Ditmaal schoven ze aan als derde in een rankingproef.

Las Vegas

In de werelbekermanche (4*) van Las Vegas snelden Cassio Rivetti en Edesa’s Vidal 8 (v. Vigo d’Arsouilles) nog net naar een toptienplaats. Danielle Morrow was goed voor plaats vier in een 1.45m-rubriek in het zadel van Mira F (v. I’m Special de Muze).

Wellington

Oilily van ’t Eigenlo (v. Vigo d’Arsouilles, Paul O’Shea) en Karlin van ’t Vennehof (v. Fantomas de Muze, Lacey Gilbertson) scoorden toptiennoteringen in de GP3* van Wellington. Ze werden respectievelijk derde en zesde. Voor Nicolette Hirt en de achtjarige Don Perron (v. Denzel van ’t Meulenhof) was er een vierde plek in een 1.40m-proef.

Oliva

Koen won een 1.35m-rubriek in Oliva met Istina Esqui (v. I’m Special de Muze). In het 1.45m snelde Jérôme Guery naar plaats vijf met Great Britain V (v. Nabab de Rêve). Guery was ook goed voor een vierde plaats over 1.40m met de achtjarige Jyrado vh Bovenhoekshof (v. By Cera d’Ick). Vincent Lambrecht eindigde derde in de GP1* met S&L Petruska vd Bisschop (v. Denzel van ’t Meulenhof).

Vilamoura

Het Belgische team werd mooi tweede in de landenwedstrijd op het CSIO3* in Vilamoura. In het team zaten onder meer Sacha Beghuin en Elcup Van Beek II Z (v. Elvis Ter Putte). Dit duo werd ook achtste in de GP. Thomas De Wit had zijn achtjarige troef Ecuador DW Z (v. El Torreo de Muze) mee en werd tweede in een proef 1.40m. Sean Monaghan werd derde over dezelfde hoogte met Memphis v/d Vaart (v. Elvis Ter Putte).

Warschau

Op het wereldbekerconcours (3*) in Warschau greep Harm Lahde plaats negen in het zadel van Echo van Spalbeek Z (v. Elvis Ter Putte). Eerder werden ze ook al vierde over 1.45m.

Monterrey

Elvis Ter Putte drukte zijn stempel in Monterrey. Levis de Muze (Ioli Mytilineou) werd er vijfde in het 1.45m (5*) en Namaste van het Eyckeveld (Ashley Vogel) derde in de GP2*.

Villers Vicomte

In de GP2* van het Franse Villers Vicomte was er een vijfde plek voor Benjamin Hedin op Funky Boy des Reves (v. Vigo d’Arsouilles). Lucia Le Jeune Vizzini piloteerde Home Made-P.L. (v. Filou de Muze) naar plaats vijf in een rankingproef. In het 1.40m noteerden we nog een ereplaats voor Nicolas Deseuzes en Five Clairbois (v. Vigo d’Arsouilles).

Overige

Afsluiten doen we deze keer in Gorla Minore, waar Fanny Skalli en Pepita de Muze (v. Gemini xx) vierde eindigden in een 1.40m-rubriek. Op het jeugdconcours in Opglabbeek tot slot, won Noora Von Bülow een proef 1.40m met Interstar B (v. I’m Special de Muze).

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top