Nakomelingen Stal De Muze hengsten imponeren op BW...

Nieuws

Nakomelingen Stal De Muze hengsten imponeren op BWP Hengstenkeuring

Tweede fase BWP

2020 is uitstekend van start gegaan voor Stal De Muze met liefst drie van onze eigen jonge hengsten die zijn doorverwezen naar de derde fase van de BWP Hengstenkeuring, maar vooral ook door de knalprestaties van de nakomelingen van onze oudere hengsten Gino H, Malito de Reves, Bamako de Muze en By Ceira d'Ick.

Deze vier toppers hadden elk liefst twee nakomelingen die zijn doorverwezen naar de derde fase, met glansrollen voor de jonge zonen van Gino H, halfbroer van de nog steeds legendarische Hickstead.  Met recht en reden mag Gino een van de revelaties van de tweede fase genoemd worden. Ook beide zonen van kersvers BWP-ambassadeur Bamako de Muze blonken uit door hun instelling en gedrevenheid over het hout. Ze bevestigen alleen maar dat Bamako een absolute stempelhengst in wording is. Tel daarbij nog de opvallende zonen van Malito de Reves en By Ceira d'Ick en dan rest ons niets meer dan alle fokkers te bedanken voor het vertrouwen in onze hengsten!

Eigen jonge hengsten

Wat de door Stal de Muze voorgestelde jonge hengsten betreft, liet Remus de Muze (v. Bamako de Muze) zich prima zien en mag hij zich dus gaan bewijzen onder het zadel. Remus werd nadien op de BWP Top Stallion Auction voor 17.000 euro verkocht. Hij is gefokt door Stal de Muze samen met Carpentier NV uit de merrie Chatel de la Pomme (v. Marius Claudius) en gaat verder terug op de bekende merrie Sauterelle de la Pomme (v. For Pleasure) en is dus een telg uit de Qerly Chin-stam.

De tweede hengst die een ticket kreeg voor de derde fase is Royalo de Muze (v. Elvis Ter Putte). De moeder van Royalo is de Heartbreaker-dochter Azuela de Muze. Zij is ook de moeder van Vedet de Muze (v. Cartani) en Felini de la Pomme (v. Vigo d’Arsouilles) die beiden op niveau 1.60m actief waren. De grootmoeder van Royalo is Narcotique II de Muze (v. Darco).

Tot slot werd ook Risk de la Linière (v. Satisfaction I) door de jury goed genoeg bevonden. Risk stamt af van de pas negenjarige merrie Litchi de la Linière (v. Filou de Muze), die zelf op niveau 1.45m actief is. De moederlijn van Risk gaat eveneens terug op Narcotique II de Muze en dus op de stam van Qerly Chin. Risk de la Linière is gefokt door Jeroen Lissens.

Naast de al eerder aangehaalde hengsten, kregen ook Ruud D.C. (v. By Ceira d’Ick), Rex van ’t Roth (v. Gemini xx), Royal Blue vd Middelstede (v. Le Blue Diamond van ’t Ruytershof), Robijn van d’Abelendreef (v. Matisse de Mariposa), Raphael van Horst (v. Navajo van ’t Vianahof) en Rochefort AEG (v. Vigo d’Arsouilles) een ticket voor de derde fase. Nogmaals onze felicitaties en dankbaarheid aan alle fokkers en eigenaren van deze paarden.

Special Cera du Maillet Z springt eruit

Ook de eerste manche van de PAVO Hengstencompetitie was een succes voor onze hengsten. New Star Quality (v. Nabab de Rêve) en Caroline De Laet eindigden tweede bij de zevenjarigen en ook Navajo van ’t Vianahof deed het dubbel nul en werd knap vijfde met Karline in het zadel.

Eames de Hus lijkt zich ook steeds beter te ontwikkelen. Met Walter Lelie realiseerde hij een dubbele foutloze omloop bij de zesjarigen. Ook de pas vierjarige Special Cera du Maillet Z (v. Stakkato) zien uit het juiste hout te zijn gesneden. Gereden door Laurent Thirion, was hij meteen goed voor een indrukwekkende nulronde.

Tot slot moeten we het nog hebben over de vele nakomelingen van onze hengsten die deze eerste manche van de hengstencompetitie zonder fouten doorkwamen. Bij de zesjarigen was dat het geval voor twee zonen van Vigo d'Arsouilles en een zoon van Bamako de Muze. Zonen van Fantomas de Muze en Vigo d'Arsouilles deden hetzelfde bij de vijfjarigen. In de jongste categorie tot slot waren er nulrondes voor de door ons gefokte Easy Call de Muze Z (v. Elvis Ter Putte), net als voor zonen van Mosito van het Hellehof, Le Blue Diamond van 't Ruytershof (2) en By Ceira d'Ick.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top