Dochter Derly Chin de Muze wint wereldbekermanche ...

Nieuws

Dochter Derly Chin de Muze wint wereldbekermanche Mechelen

Dubbel raak

Onze stammerrie Qerly Chin blijft haar verervende capaciteiten tentoonspreiden. In de Mechelse Nekkerhal won haar achterkleindochter Killer Queen VDM (v. Eldorado van de Zeshoek) met Daniel Deusser de wereldbekermanche. Killer Queen heeft als moeder Derly Chin de Muze (v. For Pleasure – 1.60m) en als grootmoeder Werly Chin de Muze (v. Nabab de Rêve – 1.60m). Killer Queen werd gefokt door Dirk Bruggeman en Ann Carpentier.

Ook James Wilson en Imagine de Muze (v. Nabab de Rêve) veroverden een barrageplaats. Het duo eindigde finaal tiende. Eerder stonden Wilson en Imagine, gefokt uit de merrie Quilina van ’t Plutoniahof, ook al op een vierde plaats in de GP.

In de GP2* ging de zege naar Plato de Muze Z (v. Plot Blue) en Arnaud Gaublomme. Plato is een achtjarige hengst uit de eerste jaargang van Plot Blue. De moeder van Plato luistert naar de naam Iphigeneia de Muze (v. Erco van ’t Roosakker), de merrie die tot voor kort onder het zadel was van Gregory Wathelet en intussen verkocht is naar de VS. Plato de Muze eindigde overigens ook nog tweede in een proef 1.45m.

Bamako

Nog meer knalprestaties in de Nekkerhal, want ook Thibeau Spits en Bellissimo Z (v. Bamako de Muze) schreven een proef 1.45m op hun naam.

In de rubriek Sires of the World liet Le Blue Diamond van ‘t Ruytershof zich opmerken met zijn nieuwe ruiter Olivier Philippaerts. Het kersverse duo eindigde achtste. In een 1.50m-proef pakten ze eveneens een prima klassering en eindigden ze op zeven.

AVEVE Super Cup

De AVEVE Super Cup voor zesjarigen is een klassieker op Jumping Mechelen en was dit jaar een kolfje naar de hand van Matthias de Muynck en New Life Van Het Hellehof (v. Elvis Ter Putte). Ze haalden het voor Raf Kooremans op Nini van HD (v. I’m Special de Muze).

Vrijspringen

Nog zo’n traditie in de Nekkerhal is het vrijspringen voor tweejarigen. Rite ‘ter Elzen’ (v. Gino H) eindigde er op de derde plaats. Rapid Blue (v. Le Blue Diamond van ‘t Ruytershof) finishte als achtste.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top