Vier van onze hengsten doorverwezen naar de derde ...

Nieuws

Vier van onze hengsten doorverwezen naar de derde fase

BWP-hengstenkeuring

De tweede fase van de BWP-hengstenkeuring was een voltreffer voor Stal De Muze. Maar liefst vier hengsten in (mede-)eigendom van Joris De Brabander mogen hun kunnen gaan bewijzen onder het zadel in Stal Hulsterlo tijdens de derde fase.

Het gaat eerst en vooral over Perseus de Muze, een zoon van By Cera d’Ick (Stakkato x Fein Cera, v. Landadel). Deze Perseus is gefokt door Marc Vandamme uit de merrie Juno de Muze (v. Quidam de Revel). Juno heeft als moeder Fuga de Muze, op haar beurt een dochter van Calato en op die manier de volle zus van Sea Coast Ferly. Verder gaat deze moederlijn terug op een van onze stammoeders, namelijk Qerly Chin. Perseus werd voorgesteld door Stal de Muze in samenwerking met de fokker.

De volgende op de lijst heet Pommerol de Muze en is een zoon van Emerald van ’t Ruytershof uit La Chica de Muze. La Chica is een dochter van Kannan en verder zien we de topmerrie Caipiranja (v. Taran de la Pomme) in de pedigree. Caipiranja springt op dit moment op het hoogste niveau onder de Canadese Tiffany Foster. Verder gaat deze moederlijn opnieuw terug op Qerly Chin. Door zijn prima optredens tijdens het vrijspringen werd Pommerol op de BWP Top Stallion Auction verkocht voor 48.000 euro aan de VDL Stud uit Nederland.

Totaal ander bloed bij onze derde doorverwezen hengst. Pele van de Withoeve is namelijk een zoon van onze hengst Hunters Scendro uit een Graf Top-moeder en komt uit een Hannoveraanse stam. Pele werd gefokt door De Withoeve uit Leest.

Ook Cariati d’Elsendam Z, een zoon van Cornet Obolensky uit een merrie van Contendro I mag zich gaan bewijzen onder het zadel. Cariati werd gefokt door François Verhulst uit Temse.

Naast deze hengsten, die voorgesteld werden door Stal de Muze, deden ook de andere nakomelingen van onze hengsten het uitstekend. Drie zonen van de volbloed Gemini xx, twee zonen van Vigo d'Arsouilles, een zoon van Nabab de Rêve, een zoon van Emerald van 't Ruytershof en een zoon van zijn neef Le Blue Diamond van 't Ruytershof zijn eveneens doorverwezen naar de derde fase.

Hengstencompetitie

In de PAVO Hengstencompetitie vielen er eveneens een aantal topklasseringen voor onze hengsten uit de bus. De eerste manche vond plaats in het Azelhof net na de BWP-keuring.

Bij de vijfjarigen was er een top nulrondje van Navajo van ’t Vianahof (v. Vagabond de la Pomme) en Walter Lelie.

Bij de zesjarigen produceerden zowel Matisse de Mariposa (v. Diamant de Semilly), gereden door Walter Lelie als Mosito van het Hellehof (v. Elvis Ter Putte), met Karline De Brabander in het zadel een dubbele foutloze ronde. Het leverde hen respectievelijk een vierde en een tiende plaats op.

Le Blue Diamond van ’t Ruytershof (v. Plot Blue) ten slotte, kon bijna de proef voor zevenjarigen winnend afsluiten. Een balk op de laatste hindernis van de barrage leverde hem samen met Jan Vermeiren uiteindelijk nog de vierde plaats op. De volgende manche van de hengstencompetitie vindt binnen drie weken plaats in het Sentower Park.

Internationale hoogtepunten

Niet alleen in Lier werd er dit weekend gesprongen. In Wellington is op dit moment het Winter Equestrian Festival bezig. Important de Muze (v. Erco van ’t Roosakker) won met Darragh Kenny een proef 1.40m en werd ook nog eens derde in een rubriek 1.45m.

In Leipzig was het opnieuw Zinius (v. Nabab de Rêve) die met Harrie Smolders in de schijnwerpers liep. Met een tweede plaats over 1.50m en een derde plaats in de World Cup maakte de veertienjarige ruin opnieuw geen enkele springfout. In diezelfde Wereldbeker was er nog een negende plaats voor Ego van Orti (v. Vigo d’Arsouilles) met Alberto Zorzi.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top