Jonge hengsten excelleren in de cyclus

Nieuws

Jonge hengsten excelleren in de cyclus

STX Cyclus

Stal Hulsterlo vormde afgelopen weekend het decor van de eerste manche van de STX Cyclus voor jonge paarden. Een aantal van onze jonge hengsten stond aan de start en niet zonder succes.

Bij de vijfjarigen trokken onze beloftevolle hengsten Negredo de Muze (v. Elvis ter Putte) en Navajo van ’t Vianahof (v. Vagabond de la Pomme) de positieve lijn van de finale van de hengstencompetitie gewoon door. Ze lieten beiden een fraaie nulronde optekenen met respectievelijk Karline De Brabander en Walter Lelie.

Matisse de Mariposa (v. Diamant de Semilly) en Mosito van het Hellehof (v. Elvis ter Putte) deden de prestatie van hun stalgenoten dunnetjes over en realiseerden elk een foutloze omloop en een foutloze barrage bij de zesjarigen. Opnieuw zaten Walter Lelie en Karline De Brabander in het zadel

Ook Lector vd Bisschop (v. Bamako de Muze) kon zich net als in de hengstencompetitie laten opmerken. Met Karline De Brabander realiseerde hij een dubbele nulronde bij de zevenjarigen.

Een heel aantal van onze fokproducten liet evenzeer van zich spreken. Oilily de Muze (v. Vigo d’Arsouilles, vierjarigen), Noblesse de Muze (v. Elvis ter Putte, vijfjarigen), Neptune de Muze (v. Cadeau de Muze, vijfjarigen), Next Funky de Muze (v. Elvis ter Putte, vijfjarigen), Nen Toffe de Muze (v. Fantomas de Muze, vijfjarigen), Very High de Muze (v. Vigo d’Arsouilles, zesjarigen), Music de Muze (v. Diamant de Semilly, zesjarigen), Next Flip de Muze Z (v. Nabab de Rêve, zesjarigen), Call Me de Muze Z (v. Clarissimo Z, zesjarigen), Favorita de Muze (v. Bamako de Muze, zevenjarigen) en Plato de Muze Z (v. Plot Blue, zevenjarigen) lieten elk in hun leeftijdscategorie alle balken in de lepels.

Ook talloze andere nakomelingen van onze hengsten deden het uitstekend, maar het zou ons te ver leiden om die allemaal op te sommen binnen het bestek van dit artikel.

Internationale hoogtepunten

Dicht bij huis, in Bonheiden, was er winst in de GP voor Killer Queen VDM, een dochter van Derly Chin de Muze (v. For Pleasure), met Daniel Deusser. Dit duo was eerder ook al goed voor de tweede plaats in een rubriek 1.45m. Nog in Bonheiden pakte Just Energie (v. Nabab de Rêve) een zilveren stek over dezelfde hoogte.

Bij de jonge paarden vielen er bij de zesjarigen heel wat uitschieters te noteren. Napoleon of Picobello Z (v. Nabab de Rêve), Memphis van ’t Hulgenrode (v. Elvis ter Putte), Mimi de Laubry (v. Elvis ter Putte), Messi vd Bisschop (v. Bamako de Muze) en Bono ter Linden (v. Bamako de Muze) waren elk goed voor een of meerdere top tien-klasseringen.

Vlakbij Bonheiden, in Sint-Katelijne-Waver, reed Gilles Thomas zijn Nabab de Rêve-talent Konak naar een vijfde plaats in de GP (1.45m).

Iets verderop in Lanaken was er een achtste plaats in de GP voor Hanne Mertens en Brunello di Fer (Bamako de Muze x Ferly de Muze). Ook Farfelu de la Pomme (v. Vigo d’Arsouilles) liet zich met Jos Verlooy opmerken met een derde stek in het 1.40m.

Opnieuw lieten ook een aantal jonge talenten zich van hun beste kant zien. De zesjarige Gotha de la Brasserie (v. I’m Special de Muze) eindigde twee keer vijfde met Christophe Vanderhasselt. De Poolse amazone Natalia Czernik reed NC Verso Red Wine (v. Vigo d’Arsouilles) in dezelfde leeftijdscategorie naar een tweede en een vierde plaats.

In het Nederlandse Kronenberg maakten we voor het eerst kennis met Hello Zachary (ex-Markies van de Donkhoeve, v. Elvis ter Putte) met de Brit Scott Brash in het zadel. Dit jonge talent klasseerde zich tweemaal bij de zesjarigen. Lorenzo De Luca en Evita van ’t Zoggehof (v. Golden Hawk, ex-Figo de Muze) realiseerden nog een vierde plaats in een rubriek 1.40m.

Dan gaan we het iets zuidelijker zoeken, meer bepaald in het Franse Barbizon waar Le Coultre de Muze (v. Presley Boy) zijn talenten blijft etaleren. Ditmaal werd hij met Philippe Rozier tweede bij de zevenjarigen.

In Oliva was er winst voor Stella Levista, dochter van Satisfaction FRH, met Jonna Ekberg in het zadel. De tienjarige merrie zegevierde in een proef 1.45m. Over naar Vilamoura, waar Heroine de Muze (v. Tinka’s Boy) met de Japanner Taizo Sugitani vierde is geëindigde in de grote prijs (1.50m).

Afsluiten doen we in Wellington, waar het tweesterrenconcours winst opleverde voor Havana de la Lande (v. Nabab de Rêve) met de Colombiaanse Elisa Uribe Gutierrez.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top