Onze hengsten blijven naam maken

Nieuws

Onze hengsten blijven naam maken

Er viel opnieuw niet naast te kijken op de verschillende concoursen. De hengsten van Stal de Muze lieten zelf, via hun moederlijn of via hun nakomelingen overal ten velde van zich spreken.

In Bordeaux waren er opnieuw knalprestaties van Inca Boy van ’t Vianahof (v. Diamant de Semilly). De halfbroer van onze jonge troef Navajo van ’t Vianahof (v. Vagabond de la Pomme) maakte geen enkele springfout in de Zuid-Franse stad met Edwina Tops-Alexander in het zadel. In de GP werden ze knap tiende na een foutloze omloop en dito barrage. Diezelfde GP was een kolfje naar de hand van Emerald N.O.P. met de Nederlander Harrie Smolders in het zadel. Ze wonnen deze proef voor Jur Vrieling en Glasgow van ’t Merelsnest, de NRPS-goedgekeurde zoon van Nabab de Rêve. Eerder kon Smolders ook met Zinius (v. Nabab de Rêve) al een rubriek winnen.

Nog in Bordeaux was er het eerste internationale optreden van Le Coultre de Muze (v. Presley Boy) en de Franse topruiter Philippe Rozier. Le Coultre komt uit Genève de Muze, een dochter van Vigo d’Arsouilles en gaat verder terug op Nelke van het Waterschoot (v. Latano I). Iphigeneia de Muze (v. Erco van ’t Roosakker) pakte met Gregory Wathelet nog een vierde plaats mee in een rubriek 1.45m.

Iets noordelijker, in het Oostenrijkse Villach, was er het driesterrenconcours van het Glock Horse Performance Center. In de GP was er een vierde plaats voor London, beter bekend als Carembar de Muze (v. Nabab de Rêve), met nog steeds Gerco Schröder in het zadel. In de Youngster Tour ging de zege naar Novita Jovial Z, opnieuw een product van Nabab de Rêve

Offenburg op zijn beurt, bracht een vijfde plaats voor Jos Verlooy en Japatero VDM (Eldorado van de Zeshoek x Derly Chin de Muze, v. For Pleasure) in de grote prijs. De moederlijn van Japatero gaat alweer terug op Qerly Chin.

Ook in Wellington sprongen de referenties van Stal de Muze er opnieuw bovenuit. Freestyle de Muze (v. Lord Z) behaalde een knappe zesde plaats in de GP4* met Richie Moloney. Freestyle heeft als moeder de merrie Centa de Muze (v. Cento) en is dus een halfbroer van onder andere de voormalige vice-Belgisch kampioen Horizon de Regor (v. Obourg). Bij de jonge paarden in Wellington, was er opnieuw een glansrol voor Mevis de Muze (v. Elvis Ter Putte). Hij won de finale voor zesjarigen en werd verkozen tot jong paard van de week.

Afronden doen we met de KWPN-hengstenkeuring. In de klasse Licht van de hengstencompetitie was de zege voor Ipsthar, een zoon van Denzel van ’t Meulenhof. Op de hengstenkeuring zelf zijn zonen van Falaise de Muze, Carembar de Muze, Nabab de Rêve en Vagabond de la Pomme aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Een ander opvallende doorverwezen hengst is Kornet’s Boy, die op de eerste jonge paardenveiling van ET-Auction werd verkocht. Kornet’s Boy is van Cornet Obolensky uit een moeder van Quick Star.

Stalwijziging

Malito de Rêve zal dit jaar beschikbaar zijn via Stal de Muze natuurlijk, maar hij heeft voor het komende dekseizoen een stal betrokken op het Franse Haras de Circée waar ook onze andere hengsten Satisfaction FRH en Querlybet Hero al gestationeerd zijn.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top