Elvis Ter Putte-nakomelingen doen het opnieuw

Nieuws

Elvis Ter Putte-nakomelingen doen het opnieuw

PAVO Hengstencompetitie

In Opglabbeek stond de tweede manche van de PAVO Hengstencompetitie op het programma in het Sentower Park. In de grote piste schitterde onze hengst Matisse de Mariposa (v. Diamant de Semilly) opnieuw met een heel eenvoudige foutloze omloop en barrage bij de zesjarigen met Walter Lelie in het zadel. Het leverde hen de elfde plaats op. In diezelfde proef was er een zesde stek voor de Elvis Ter Putte-zoon Melvis van de Paspolder met Gregory Janssens. Nick Vrins en Mumbai van de Moerhoeve ten slotte, een zoon van Diamant de Semilly uit Ischgl de Muze (v. Nabab de Rêve) deden het ook dubbel nul.

Bij de jongere leeftijdscategorieën waren er foutloze rondes voor maar liefst drie zonen van Elvis Ter Putte, te weten No Bell, Nono van de Withoeve en Nestor de Mariposa. Verder deden ook Valdes Vk Z (v. Vigo d’Arsouilles), In Style (v. I’m Special de Muze), Nixon van ’t Meulenhof (v. Denzel van ’t Meulenhof) en New Star Quality (v. Nabab de Rêve) het zonder fouten bij de vijfjarigen. Nog een categorie lager deden Opium JW van de Moerhoeve (v. Kannan, en met opnieuw Ischgl de Muze als moeder), Orleans van de Kruishoeve (v. Fantomas de Muze), O’Neill van ’t Eigenlo en Iago des Peupliers (beiden zonen van Vigo d'Arsouilles), het foutloos.

Over naar de zevenjarigen ten slotte waar Plato de Muze Z (v. Plot Blue) een prima zesde stek realiseerde met Thomas De Wit. Plato heeft als moeder Iphigeneia de Muze (v. Erco van ’t Roosakker) die op het hoogste niveau actief is met Gregory Wathelet. Verder gaat deze lijn terug op Narcotique II de Muze en vervolgens Qerly Chin. Ook Gino-H lijkt de goede vorm te pakken te hebben met een zevende plaats.

WEF

Op het Palm Beach Equestrian Center in Florida heeft het Wellington Equestrian Festival ondertussen zijn vijfde week al achter de rug. Opnieuw boekte Important de Muze (v. Erco van ’t Roosakker) een uitstekende klassering met Darragh Kenny. In een proef 1.50m pakten ze de negende plaats.

In de GP2*, ook over 1.50m, was de overwinning voor Imerald van ’t Voorhof. Imerald is een nakomeling uit de eerste jaargang van Emerald van ’t Ruytershof, toen hij nog ter dekking stond bij Stal de Muze. De moeder van Imerald is een dochter van onze voormalige hengst Bacardi Orange de Muze, zelf van Cento uit een moeder van Darco (Vodka Orange de Muze) en dan terug op Fragance de Chalus.

Oliva

Nog meer zon in het Spaanse Oliva. Hier was het Joy de la Linière (v. Erco van ’t Roosakker), wiens moeder de halfzus is van de hierboven vernoemde Important de Muze, die met een derde, vierde en achtste plaats (telkens op niveau 1.40m) op een meer dan geslaagde week kan terugblikken met de Duitser Heiner Ortmann in het zadel.

Nog in Oliva pakte de Zwitserse topruiter Pius Schwizer een vierde plaats met Ideal van ’t Veer. Ideal is een zoon van Vigo d’Arsouilles.

Hong Kong

Eindigen doen we in iets meer exotische oorden, namelijk Hong Kong. Hier reed de Taiwanese ruiter Ping-Yang Hsieh de negenjarige Nabab-zoon Just Energie naar een vierde plaats in een vijfsterrenproef over 1.45m.

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top