Opnieuw vier hengsten door naar derde fase BWP-hen...

Nieuws

Opnieuw vier hengsten door naar derde fase BWP-hengstenkeuring

BWP

Net als vorig jaar zijn vier door ons aangeboden hengsten aanvaard voor de derde fase van de BWP-hengstenkeuring. Onder hen twee zonen van onze eigen hengst Elvis Ter Putte, zijnde Qartoon de Muze (mv. Voltaire), de halfbroer van Harrie Smolders’ toppaard Don VHP Z en Quartz van ’t Ruytershof (mv. Bamako de Muze), uit de befaamde lijn van onder meer Emerald en Diamanthina van ’t Ruytershof.

Qartoon de Muze (Elvis Ter Putte x Voltaire)

Quartz van 't Ruytershof (Elvis Ter Putte x Bamako de Muze)

Ook Quickly van de Kruishoeve (Mosito van het Hellehof x Fantomas de Muze) en Qatar Ter Saleghem (Kannan x Vagabond de la Pomme) mogen medio maart hun kunnen laten zien onder het zadel in het Zilveren Spoor in Moorsele.

Qatar Ter Saleghem (Kannan x Vagabond de la Pomme)

Quickly vd Kruishoeve (Mosito van het Hellehof x Fantomas de Muze)

Onze hengsten lieten ook via hun andere nafok van zich spreken. Mosito leverde met Qatar van ’t Paradijs (mv. Kashmir van Schuttershof) niet alleen een tweede nakomeling die doorverwezen werd naar de derde fase, maar deze Qatar werd ook nog veilingtopper op de BWP Top Stallion Auction. Hij werd verkocht voor €162.000. Verder leverden ook Fantomas de Muze (Qonquest de Rigo), Le Blue Diamond van ’t Ruytershof (Quito van den Aard) en Vigo d’Arsouilles (Qwibus van d’Abelendreef) een nazaat die een ronde verder mag.

Hengstencompetitie

Na afloop van de tweede fase van de BWP-hengstenkeuring vond de eerste manche van de PAVO Hengstencompetitie, editie 2019, plaats. Ook daar presteerden onze hengsten naar behoren. Bij de vierjarigen noteerden we een foutloze ronde voor Perseus de Muze (v. By Cera d’Ick) en Walter Lelie. Bij de zesjarigen deed Walter het dubbel nul met Navajo van ’t Vianahof (v. Vagabond de la Pomme). Mithras de Regor (v. Elvis Ter Putte) en Jan Vermeiren ten slotte, sprongen naar de derde plaats in de rubriek voor zevenjarige hengsten.

Internationaal

Ook in de internationale sport vielen er prima prestaties te noteren van de nakomelingen van onze hengsten. In Leipzig (CSI5*) won Evita van ’t Zoggehof (v. Golden Hawk, ex-Figo de Muze) een proef 1.50m met Lorenzo De Luca. Ook in Oliva (CSI2*) werd er gewonnen, namelijk door Lisa Cubitt en Encore (v. Nabab de Rêve) in een rubriek 1.40m. In datzelfde Oliva was er een zesde plaats in de GP voor Frederic Bouvard op Hugh Grant de Muze (v. Shindler de Muze). De Zwitserse amazone Maia Pictet en Kalid de Muze (v. Tinka’s Boy) versierden nog een derde plaats in een rubriek 1.40m.

In Dubai was de hoofdrol voor Jarvis van d’Abelendreef (v. Nabab de Rêve), die met de Zweedse amazone Linda Heed geen enkele fout maakte in de hoofdrubrieken en een tweede (1.55m), vierde (Wereldbekermanche – 1.60m) en zesde (1.45m) plaats liet noteren.

Radoslaw Zalewski en Ilatina (v. Nabab de Rêve) eindigden tiende in de GP2* van Sopot. Ook Tomasz Olszewski en Camako S Boy JW (v. Bamako de Muze) imponeerden en pakten een vierde stek in een proef 1.45m. Het Franse Villeneuve-Loubet tot slot, was het decor voor een vierde en een vijfde stek van Andrea Herck en Kalvarie van de Zelm (v. Nabab de Rêve) in twee rubrieken 1.45m.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top