Vigo’s bevolken het podium in Ocala

Nieuws

Vigo’s bevolken het podium in Ocala

Ocala

In het Amerikaanse Ocala is het FEI Nations Cupseizoen alweer van start gegaan. Het waren twee nakomelingen van Vigo die er letterlijk en figuurlijk bovenuit sprongen. De winst was namelijk voor Canada met dank aan een dubbele nulronde van veteraan Ian Millar en zijn Dixson (mv. Olisco). Dixson is niet alleen via Vigo aan Stal de Muze verbonden. Zijn moederlijn is namelijk ook die van onder andere Candy, die in onze eigendom is.

Een andere Vigo-uitschieter was voormalig Nederlands kampioen Go Easy de Muze. Go Easy heeft als moeder Teekitiezzie de Muze, een dochter van For Pleasure. Verderop vinden we Qerly Chin. Met Darragh Kenny in het zadel bezorgde Go Easy Ierland de derde stek.

Er was nog meer familienieuws te rapen afgelopen week overigens. Vagabond de la Pomme, eveneens uit de combinatie Vigo d’Arsouilles x For Pleasure en een neefje van Go Easy, zal voortaan te bewonderen zijn onder het zadel van de Franse topruiter Nicolas Delmotte.

Wekelijkse brok Elvis Ter Putte

Het begint stilaan een vast gegeven te worden, dat de nakomelingen van Elvis Ter Putte hun rol opeisen in dit nieuwsoverzicht. Afgelopen week was het de beurt aan Intenz van HD om in de schijnwerpers te treden. Met Tracy Magness in het zadel sprong Intenz naar de derde plaats in de Nationale GP van Ocala. Intenz is dus een rechtstreekse dochter van de topmerrie Candy en Elvis Ter Putte.

Ook in Lier staken een aantal jonge Elvis-nazaten hun neus aan het venster. In de rubriek voor zevenjarige paarden imponeerde Labrusca de Muze met Evert Van Mele. Labrusca is een dochter van Chica de Muze, de dochter van Bamako de Muze die zelf op niveau 1.50m heeft gelopen. Verder in de pedigree vinden we Boyante de Muze (v. Kashmir van Schuttershof) en dan opnieuw Qerly Chin. Een andere opvallende Elvis was Louisiano van het Blondveld, gefokt door Paul Baert uit Londerzeel uit een moeder van Querlybet Hero.

De piste in het Azelhof was Stal de Muze duidelijk goedgezind want ook Mercedes DV, een nakomeling van Bamako de Muze, kon een rubriek op haar naam schrijven, gereden door Brecht Bille. Gentiane de la Pomme (v. Shindler de Muze) was dan weer oppermachtig over 1.45m met Wilm Vermeir.

Nabab de Rêve

Nog zo’n vaste klant in deze rubriek is onze helaas overleden topvererver Nabab de Rêve. Ook na zijn dood blijven zijn nakomelingen zijn naam alle eer aan doen. Een van de hengsten die misschien wel in de voetsporen van zijn beroemde vader kan treden is Kaiser van het Lambroeck. Sinds hij aan de rijkunsten van de Braziliaanse topruiter Cassio Rivetti is toevertrouwd, lijkt hij elke rubriek beter te springen. De combinatie is op dit moment aan het werk in het Portugese Vilamoura, waar er deze week foutloze rondes in het 1.35m en het 1.40m te noteren vielen. Een filmpje van een van zijn optredens vind je op onze facebookpagina.

Nog in Vilamoura deed ook Gitano van Berkenbroeck nogmaals zijn duit in het zakje met een overwinning in een rubriek 1.45m. In Polen ten slotte loopt er een jonge crack van Nabab rond, het gaat om Naccordi Melloni. Deze KWPN-gefokte nakomeling sprong in Lublin naar de derde plaats in de GP2*.

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top