Loading...
Liefst vier hengsten in de top-100 WBFSH-ranking

Nieuws

Liefst vier hengsten in de top-100 WBFSH-ranking

In de pas gepubliceerde WBFSH-ranking voor dekhengsten, jaargang 2021, staan liefst vier hengsten van Stal de Muze. Dat onze overleden topverervers Nabab de Rêve en Vigo d’Arsouilles hun opwachting maken, hoeft niet te verrassen. De volgende generatie staat evenwel al klaar om de fakkel over te nemen. Bamako de Muze staat fraai op plaats 32. Elvis Ter Putte neemt plaats 88 voor zijn rekening. Bamako dankt deze prestatie onder meer aan de topresultaten van Don Juan van de Donkhoeve, Bellissimo Z, Sea Coast Monalisa van ’t Paradijs, Elize en onze eigen hengsten Lector vd Bisschop en Kasanova de la Pomme. Voor Elvis Ter Putte scoorden ons fokproduct Levis de Muze de meeste punten. Ook Hervesther en N-Joy van ’t Hellewater droegen bij aan dit resultaat, net als onze hengsten Mosito van het Hellehof en Mithras de Regor.

Oliva

Over naar de sportieve actualiteit dan, met een hele rist prima prestaties op de MET in Oliva. Met Call Me de Muze Z (v. Clarissimo Z) sprong Koen Vereecke twee keer naar de tweede plek in een 1.45m rankingproef. Ook met L’Esmeralda van ’t Meulenhof (v. Nabab de Rêve) eindigde hij tweede in het 1.45m.

In de GP3* sprong Pilar Lucrecia Cordon naar de achtste stek op Missouri van ’t Ruytershof (v. Bamako de Muze). In verscheidenen rubrieken 1.40m, noteerden we nog een tweede plaats voor Liesje Vrolijk op Hailey Fairy (v. Vigo d’Arsouilles), Jérôme Guery op Nerio des Hautes Bruyères (v. Elvis Ter Putte) en diezelfde Jérôme Guery op Nora de Mariposa (v. Elvis Ter Putte).

Kronenberg

De 8-jarige Nini van HD (v. I’m Special de Muze, moederlijn van Candy) sprong naar de derde stek in het 1.45m in Equestrian Centre De Peelbergen met Raf Kooremans. Rodrigo Giesteira Almeida sloot aan op plaats vier in dezelfde rubriek met Jorden van de Kruishoeve (v. Nabab de Rêve). Dat laatste duo pakte ook nog de vijfde plaats in een andere proef 1.45m. Denis Lynch en Visa Z (v. Vigo d’Arsouilles) eindigden vierde en vijfde in twee competities over 1.40m.

Overige

Op het CSI4* in Vilamoura sprong Imagine de Muze (v. Nabab de Rêve) naar de zege in een proef 1.50m met James Wilson in het zadel. Voor Naccord Melloni (v. Nabab de Rêve, Wojciech Wojcianiec) tot slot, was er een derde plaats in een rankingproef in Warschau.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze nieuwtjes


Back to top